Coach de Coach

Bij de Open Studio hebben we in de afgelopen 8 jaar veel talenten zien groeien van beginners, naar amateur tot (semi-)professionals. Veel oud-Open Studio deelnemers maken al zelfstandig muziek door te produceren, songteksten te schrijven of muziek te componeren. Kun je jezelf hierin vinden en wil je wat voor andere beginnende talenten uit de wijk betekenen? Laat je dan gratis opleiden tot Coach van de Open Studio!

Voor wie?
Alle (semi-)professionele muzikanten en vocalisten die graag willen leren hoe zij andere talenten kunnen coachen. Er is ruimte voor maximaal 12 jong-coaches, die in de toekomst bij Open Studio willen coachen!

Wat leer ik?
Het traject bestaat uit 2 onderdelen: Kennis & Praktijk. Per onderdeel leiden we 4 coaches op. De onderdelen bestaan uit:
1. Een-op-een coaching
2. Band coaching
3. Vocaal coaching
Ook zul je leren hoe je didactische methodieken kunt toepassen tijdens het coachen. Je leert hoe coaching werkt in de podiumkunsten.

Hoe?
On-the-job leer je de coachvaardigheden toe te passen in de praktijk. We starten de Open Studio in Podium Islemunda, met maximaal 20 actieve deelnemers van de Open Studio. Terwijl zij komen zingen, performen, samen in band-opstelling repeteren en instrumenten bespelen- ga jij (af)kijken en oefenen met de professionele coaches in het aansturen van zowel groepen als individuele begeleiding. Beetje bij beetje neem jij het coachen over én werk je naar de presentatie toe van de deelnemers die jij begeleidt hebt.

Aan het eind van het traject heb je geleerd hoe je anderen kunt trainen op het gebied van zijn of haar gespecialiseerde podiumkunst. Je leer hoe je je kennis op het gebied van podiumkunsten kunt inzetten op een coachende manier. Bij ieder coaching onderdeel ontdek je dat de leerbehoefte van jouw deelnemer centraal staat.

Wie zijn de coaches?

  • Marlon Pichel / Donnie DuVall (band coaching)
  • Eric Guinee (een-op-een + muzikaal technisch coaching)
  • Megan Davis (vocaal coaching)
  • Marjet Roerink (methodiek/didactiek)

Coach de Coach – Agenda & Programma

19:00-20:00 Kennis: Coaching basics
20:00-21:00 Praktijk: Open Studio coaching geven
21:00-22:00 Terugblik & Plan van aanpak

We starten op dinsdag 29 maart tot en met 24 mei.
Op 27 mei om 20.00 is er een openbare presentatie van de deelnemers die jij gecoacht hebt in Islemunda!
Op 28 mei is dit bij de Buurvrouw Rotterdam, Larikslaan 200, 3053 LG Rotterdam

Over de Open Studio
De Open Studio is een wekelijks terugkerend, laagdrempelig talentontwikkelingstraject op het gebied van podiumkunst voor beginnende amateur muziek- en theaterbeoefenaars van alle leeftijden en achtergronden. Ze krijgen coaching van professionals op het gebied van muziek, zang, acteren en performance. Zowel Marjet Roerink en Marlon Pichel hebben veel ervaring in het geven en volgen van Train -de- Trainer trajecten. Zo heeft Marjet Roerink jarenlang het succesvolle Kweekvijver traject gedoceerd (SKVR en St. Aight) en won Marlon Pichel het Train -de Trainer traject in 2016. Alle coaches zijn didactisch opgeleid en hebben de kennis en vaardigheden ontwikkeld om de aspirant coaches de coaching aspecten mee te geven.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar openstudio010@gmail.com.
Vermeld hierbij je
– naam
– geboortedatum
– je muzikale talent
– waarin je mensen graag zou willen coachen:
1. Zang
2. Individuele Instrumentenbegeleiding
3. Band / Samenspel
4. Acteren / Performance

Coach de Coach is onderdeel van Cultuur Boost en wordt mede mogelijk gemaakt door CultuurConcreet, Podium Islemunda en Productiehuis Cruz.

Coach de Coach

Meld je aan!