Programmapartners

Het programma van Podium Islemunda komt tot stand in samenwerking met uiteenlopende programmapartners zoals culturele organisaties, wijkinitiatieven en wijkbewoners. Samen met hen maken we een veelzijdig programma voor en met een brede doelgroep. Hieronder staan een aantal partners waarmee al jaren intensief wordt samengewerkt.

 

RWT omhelzing[26438]

Rotterdams wijktheater

Vanuit Podium Islemunda maakt het Rotterdams Wijktheater relevante en herkenbare theatervoorstellingen mét, dóór en vóór mensen uit maatschappelijke groeperingen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Op participatieve basis, met professionele ondersteuning, wil het Rotterdams Wijktheater theater maken dat mensen een stem geeft, lokaal talent ontwikkelt, gemeenschappen versterkt en de community arts zowel nationaal als internationaal verder helpt ontwikkelen. De voorstellingen worden meestal in de studio’s van Podium Islemunda gemaakt en gaan er ook vaak in première.

www.rotterdamswijktheater.nl

bieb ijsselmonde

Bibliotheek IJsselmonde

Bibliotheek IJsselmonde is medebewoner van Podium Islemunda. In Bibliotheek IJsselmonde worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het wekelijkse voorleeshalfuurtje op de woensdagmiddag en de jaarlijkse literaire avond tijdens de Boekenweek waarvoor altijd een landelijk bekende schrijver wordt uitgenodigd. Geregeld zijn er tentoonstellingen die zijn samengesteld door wijkbewoners, wordt er een zelfgeschreven boek door een wijkbewoner gepresenteerd of is er een themamiddag of –avond. Uiteraard organiseert Bibliotheek IJsselmonde ook activiteiten rondom landelijke campagnes zoals de Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest.

www.bibliotheek.rotterdam.nl

YUTS KIDS

Talentz Skool

Stichting Talentz Skool is in 2015 opgericht door Rachel Heymach vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur kinderen en jongeren enorm kan helpen zich uit te drukken en zich zekerder te voelen. Kinderen ontdekken dat ze talenten hebben en dat kan ze helpen bij hun opleiding en hun sociale contacten. De stichting heeft een omvangrijk aanbod aan uiteenlopende culturele activiteiten binnenschools en in de vrije tijd. Talentz Skool is samen met Podium Islemunda initiatiefnemer van Young Urban Talentz Stage (YUTS).

YUTS is een cultuurparticipatietraject voor kinderen en jongeren uit IJsselmonde in de leeftijd van 9 tot 16 jaar.

https://www.talentzskool.nl/

flow

Productiehuis FLOW

Productiehuis FLOW, opgericht door spoken word artiest Y.M.P, is gevestigd in Rotterdam Zuid en zet zich maatschappelijk in door jongeren met boordevol talent een podium te bieden. Podium Islemunda geeft de talenten van FLOW graag een kans om die spannende eerste podiumervaring op te doen. FLOW beweegt vanuit de overtuiging dat door middel van verschillende kunstvormen de maatschappij kan worden weerspiegeld en op deze manier vanuit verschillende perspectieven kan worden gezien. Het productiehuis richt zich op podiumkunsten in de breedste zin van het woord. Multidisciplinair werken is in de afgelopen jaren de standaard geworden. Een combinatie van theater, spoken word, hiphop, literatuur, muziek, visuele kunsten en co-creatie maken de podiumavonden en producties van Flow tot een totaalbeleving.

www.productiehuisflow.nl

impact

IMPACT

IMPACT is een platform voor een nieuwe generatie creatieve makers met professionele ambities in de podiumkunsten. Bij IMPACT ontwikkelen zij hun makerschap, voor en achter de schermen. Vanuit Podium Islemunda biedt IMPACT werk- en presentatieruimte, coaching op maat, produceert nieuw werk en verbindt makers en het werkveld. Daarmee draagt IMPACT bij aan een inclusieve cultuursector in Rotterdam. De makers van IMPACT werken in de studio’s van Podium Islemunda aan hun productie en tijdens showcases in de theaterzaal laten zij hun werk zien.

www.maakimpact.co

Avatar_Cinema

Cinema Islemunda

Onze filmprogrammeur Ad van de Donk, woonachtig in Rotterdam Zuid, stelt al vanaf de opening van Podium Islemunda in 2014, het filmprogramma samen. Het programma van Cinema Islemunda omvat ca. 100 titels per jaar, zowel voor kinderen als volwassenen. Elke woensdagmiddag en in de schoolvakanties ook op andere dagen draaien er films voor kinderen. De films voor volwassenen draaien op wisselende dagen en tijden. Podium Islemunda heeft een intieme filmzaal met 50 stoelen en de grote theaterzaal met 120 zitplaatsen wordt ook regelmatig gebruikt voor Cinema Islemunda.

westerbioscoop

Westerbioscoop

De Westerbioscoop presenteert films met een boodschap. Sinds 2015 organiseert Westerbioscoop deze maandelijkse filmavonden in Podium Islemunda. Er wordt dan een film getoond die nog niet in Nederland is uitgebracht op dvd. Met deze vertoningen wordt getracht een groter publiek kennis te laten maken met dit medium voor christelijke films.

www.westerbioscoop.nl

47378745_2047417205371542_5777373046306242560_o

En vele anderen

TG De Klassieken, VSO Herenwaard, PT010, Telekids Musicalschool, Open Studio / Marjet Roerink, Productiehuis Cruz, Sing of South, KCR, SKVR, Het Huis van Asporaat, IFFR, Unite These Streets, CultuurConcreet / Cultuurregisseur etcetera.