YUTS GALA

HET GALA IS UITVERKOCHT! 

Op zaterdag 14 mei 2022 is het zover! Meer dan 30 kinderen en jongeren uit IJsselmonde die de afgelopen maanden hebben meegedaan aan Young Urban Talentz Stage (YUTS) krijgen het podium voor hun moves, raps, acts, talks èn eigen theatervoorstelling. Het wordt een feestelijke avond in gala style!

Vanaf 18.30 uur ben je welkom in de foyer van Podium Islemunda. De DJ-kids zorgen voor een heerlijk muziekje. Om 19.00 uur begint dan de voorstelling CLUB BETON. Het is de première! Na maanden repeteren gaan zes talenten uit IJsselmonde voor het eerst hun eigen theaterstuk spelen. Samen met regisseur Pauline van Leeuwen hebben ze het stuk gemaakt. Het is gebaseerd op hun eigen leven in IJsselmonde.

Na een korte pauze in de foyer, volgt deel twee van de avond. In de theaterzaal zien we korte flitsende optredens van de andere deelnemers van Young Urban Talentz Stage. Dat wordt een spektakel! Na afloop gaat het feest verder in de foyer.

Kom in feestelijke kleding want het is een GALA!

CLUB BETON
Theatervoorstelling

Zes jongeren uit Rotterdam Zuid beslissen zich af te sluiten voor het geweld en gedonder buiten op straat. Zij leven samen in een huis en gaan maandenlang niet meer naar buiten. Verstopt achter veilige muren bouwen zij een eigen mini maatschappij. Waarin zij met fantasie, muziek en creativiteit de spanning van buiten proberen te vergeten.
Maar hoe lang kun je je afsluiten, als het gedonder zo dichtbij komt?
Wat als je voortdurend moet balanceren op de grens tussen goed en kwaad?

Geïnspireerd op echte ervaringen en verhalen van jongeren uit Rotterdam Zuid. 

 

Young Urban Talentz Stage is een initiatief van Podium Islemunda, Talentz Skool, Change to Influence, CJG-IJsselmonde en Rotterdams Wijktheater.

Productie: Productiehuis Cruz.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van Fonds voor Cultuurparticipatie, Erasmusstichting, Elise Mathilde Fonds, G. Ph. Verhagen stichting, Solidarodam, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Van Leeuwen Van Lignac Stichting en Van der Mandele Stichting.

YUTS GALA