Yuku en de himalaya bloem

Als je het leuk vindt, dan kun je vanaf 13:45 uur uur ook komen knutselen! Alleen de prachtige prijswinnende animatiefilm Yuku en de Himalayabloem zien, dat mag natuurlijk ook. De filmvoorstelling van 14:30 uur is uitverkocht. Om 16:00 uur draaien we deze prachtige film nog een keer. Kijk hier voor kaartjes!

Genre: Familiefilm, Animatiefilm
Regie: Arnaud Demuynck, Rémi Durin
Componist: Alexandre Brouillard, David Rémy, Yan Volsy
Land: België
Jaar: 2022
Speelduur: 65 min
Taal: Nederlands gesproken
Kijkwijzer: Alle leeftijden (5+)

Laat je verrassen en geniet van de Beste Nederlandse Kinderfilm Award winnaar van 2022. 𝙔𝙪𝙠𝙪 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙞𝙢𝙖𝙡𝙖𝙮𝙗𝙡𝙤𝙚𝙢 won op het, International Film Festival for Young Audiences, ook nog de Pers-award.

De kleine muis Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied, van vijand naar vriend, in dit levendige avontuur vol verrassende ontmoetingen en aanstekelijke muziek. Doorspekt met aanstekelijke rijmpjes op muziek en charmante, kleurrijke figuren is de eerste langspeelfilm van de Belgische Arnaud Demuynck (samen met Rémi Durin) een avontuurlijke ode aan hoe verhalen ons voor altijd met elkaar verbinden.

Yuku, een kleine en speelse muis, leeft samen met haar familie in de kelder van een kasteel – waar de hongerige kat altijd om de hoek loert.
Als oudste kind moet Yuku de voedselvoorraad bewaken, maar veel liever luistert ze naar haar oma, een meesterlijke verteller, om op een dag zelf zulke verhalen te kunnen vertellen. Wanneer het tijd is voor Yuku’s eigen verhaal: begint de zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem. Met haar ukelele als wapen vertrekt Yuku op een muzikale tocht waarbij ze kennismaakt met onder meer een grote rat, een kraai, een konijn, een eekhoorn en een vos.

Humo
“Wedden dat uw ukken vijf fonkelende sterren uitdelen aan ‘Yuku en de bloem van de Himalaya’?”

 

Yuku en de himalaya bloem

Bestel tickets

POFFERTJES BIJ DE FILM!?

Koop bij je filmkaartje meteen poffertjes en ranja, dan heb je een compleet middagje uit met de kids!

Lees meer