Yuku en de himalaya bloem

Genre: Familiefilm, Animatiefilm
Regie: Arnaud Demuynck, Rรฉmi Durin
Componist: Alexandre Brouillard, David Rรฉmy, Yan Volsy
Land: Belgiรซ
Jaar: 2022
Speelduur: 65 min
Taal: Nederlands gesproken
Kijkwijzer: Alle leeftijden (5+)

Kom vanaf 15:15 uur lekker knutselen!ย 

Laat je verrassen en geniet van de Beste Nederlandse Kinderfilm Award winnaar van 2022. ๐™”๐™ช๐™ ๐™ช ๐™š๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™๐™ž๐™ข๐™–๐™ก๐™–๐™ฎ๐™—๐™ก๐™ค๐™š๐™ข won op het, International Film Festival for Young Audiences, ook nog de Pers-award.

De kleine muis Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied, van vijand naar vriend, in dit levendige avontuur vol verrassende ontmoetingen en aanstekelijke muziek. Doorspekt met aanstekelijke rijmpjes op muziek en charmante, kleurrijke figuren is de eerste langspeelfilm van de Belgische Arnaud Demuynck (samen met Rรฉmi Durin) een avontuurlijke ode aan hoe verhalen ons voor altijd met elkaar verbinden.

Yuku, een kleine en speelse muis, leeft samen met haar familie in de kelder van een kasteel โ€“ waar de hongerige kat altijd om de hoek loert.
Als oudste kind moet Yuku de voedselvoorraad bewaken, maar veel liever luistert ze naar haar oma, een meesterlijke verteller, om op een dag zelf zulke verhalen te kunnen vertellen. Wanneer het tijd is voor Yuku’s eigen verhaal: begint de zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem. Met haar ukelele als wapen vertrekt Yuku op een muzikale tocht waarbij ze kennismaakt met onder meer een grote rat, een kraai, een konijn, een eekhoorn en een vos.

Humo
โ€œWedden dat uw ukken vijf fonkelende sterren uitdelen aan โ€˜Yuku en de bloem van de Himalayaโ€™?โ€

 

Yuku en de himalaya bloem

Bestel tickets