WRAAK

TG De Klassieken (voorheen Theatergroep Mangrove) is een theatergezelschap uit Rotterdam. Ze hebben een enorme liefde voor het werken met klassiekers in al zijn vormen: toneelstukken, verhalen, opera’s, literatuur etc. Ze zien in die verhalen veel raakvlakken met het leven van nu. Rondom die klassiekers hangt soms een zweem van mufheid: ouwe meuk, lange teksten en weinig (inter)actie. Daarom pakken zij de essentie van een klassieker en blazen ze alle stof eraf. Een voorstelling van De Klassieken is als een avondje Netflix: rauw, spannend en echt.

TG De Klassieken heeft de voorstelling WRAAK al een aantal keer in Podium Islemunda gespeeld voor scholieren. Op vrijdag 11 maart 2022 krijgt iedereen de kans om WRAAK nog een keer te zien. WRAAK is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

WRAAK
Elektra woont in het paleis bij haar stiefvader, Koning Aigisthos, en haar moeder, Koningin Klytaimnestra. Het koningspaar doet er alles aan om geliefd te zijn bij het volk. Dagelijks plaatsen ze flitsende filmpjes waarin zij het volk enthousiast toespreken. Maar wanneer de camera uit is, gaat het er in het paleis een stuk hardhandiger aan toe. Aigisthos domineert het gezin en houdt hen gevangen in het paleis.

Wanneer Elektra’s verloren broertje Orestes plotseling verschijnt en haar de waarheid over haar verleden vertelt, staat haar wereld op zijn kop. Orestes is, aangemoedigd door zijn beste vriend, vastbesloten WRAAK
te nemen voor de moord op hun vader en sleept Elektra hierin mee. Maar is het moord of zelfverdediging?

Het publiek beslist als jury in de rechtbank of Elektra en Orestes schuldig of onschuldig zijn
en bepaalt daarmee ook het einde van de voorstelling.

De adviesleeftijd voor deze voorstelling is 13+. De voorstelling duurt ca. 75 minuten zonder pauze.

Klik hier voor de 5-sterren recensie van I Love Theater.

Klink hier voor de 5-sterren recesndie van Theaterparadijs.nl

WRAAK

Bestel tickets

Hapje eten voor de voorstelling?

Maak je avondje uit compleet en koop bij je kaartje voor slechts € 10 een Islemundineetje in onze Brasserie opZuid,

Lees meer