Verloren Jeugd

Verloren Jeugd vertelt de waargebeurde verhalen van jongeren die vanwege het toeslagenschandaal uit huis zijn geplaatst. Achter doorzichtige muren ontvouwt zich de strijd van een broer en twee zusjes. Drie jonge mensen die alleen nog maar elkaar hebben wanneer de hele wereld zich tegen hen lijkt te keren. Net als de buren, leerkrachten, jeugdzorgmedewerkers en alle andere omstanders ben je getuige van het drama dat zich voltrekt in hun levens, maar ook van hun onderlinge dynamiek en overlevingskracht.

Verloren Jeugd gaat over kinderen die terechtkwamen in een onpersoonlijk systeem, die noodgedwongen volwassen beslissingen moesten nemen. Maar ook over de veerkracht van jonge mensen die in het hier en nu proberen af te rekenen met de demonen uit het verleden.

Vervolg op Verloren Onschuld
Verloren Jeugd is een vervolg op de voorstelling Verloren Onschuld. In dit theatertweeluik geeft het Rotterdams Wijktheater podium aan een deel van de verhalen van gedupeerden van het toeslagenschandaal. Deze voorstellingen en de scripts zijn tot stand gekomen in samenwerking met ervaringsdeskundigen en gebaseerd op gesprekken en interviews met ouders en kinderen.

Het script is tot stand gekomen op basis van gesprekken met ervaringsdeskundigen. Zonder hun openheid, kwetsbaarheid en welbespraaktheid was deze tekst er niet geweest. Wij hebben oneindig veel respect voor hen en zijn dankbaar voor deze bijzondere samenwerking.

Rondom Verloren Jeugd ontwikkelt het Rotterdams Wijktheater een randprogramma. Het publiek ontvangt zo extra informatie en kan zich verder verdiepen in het toeslagenschandaal. In een nagesprek krijgt iedereen achteraf de kans en de ruimte om hun gevoelens en ervaringen rondom dit beladen onderwerp te delen.

Tickets: Pay What You Can
Het Rotterdams Wijktheater werkt met een ‘pay what you can systeem’. Hiermee kies je zelf welke ticketprijs het beste bij jouw financiële situatie op dat moment past. Heb je de financiële mogelijkheid om voor je entreekaartje te betalen, dan is je bijdrage ontzettend welkom. Heb je die mogelijkheid niet, klik dan op het kaartje van 0,00 euro.

Verloren Jeugd

Bestel tickets