TOTEM

Genre: Familiefilm, Live Action, Rotterdam
Regie: Sander Burger

Met: Lies Visschedijk, Ole van Hoogdalem, Amani-Jean Philippe, Emmanuel Ohene Boafo, Céline Camara, Bas Keijzer, e.a.
Land: Nederland, Nederlands gesproken
Jaar: 2022
Speelduur: 90 min
Kijkwijzer: alle leeftijden

Dit jaar liep er een Reusachtig stekelvarken los rond in hartje Rotterdam (en dit is waarom).
Om een spectaculaire, nieuwe kinderfilm met de naam TOTEM, met scènes die zijn opgenomen bij de Coolsingel, Maashaven, Groene Hilledijk op Zuid, en nog andere plekken van de Maasstad!

De Filmkrant
“Een meisje dat zo uit een documentaire kon zijn weggelopen. Nukkig op haar tijd, maar ook onbevangen en verbaasd, slim en zelfverzekerd. Rotterdams in hart en ziel.” De elfjarige Ama uit Rotterdam beleeft een spannend en magisch avontuur wanneer ze probeert te ontsnappen aan de politie die haar met haar familie wil terugbrengen naar Senegal, het land waar ze vandaan komen. Op haar zwerftocht door Rotterdam krijgt ze gezelschap van een gigantisch stekelvarken die ze Totem noemt en haar beschermer en gids wordt.

Ama woont met haar familie al haar hele leven in Rotterdam en voelt zich helemaal Nederlands.
Ze heeft een grote droom. Ze wil net zo’n fanatieke en goede zwemster worden als Ranomi Kromowidjojo. Samen met haar beste vriend Thijs brengt ze heel wat uren door in het zwembad. Maar Ama heeft ook een groot probleem. Ze mag niet in Nederland blijven. Zij en haar familie worden teruggestuurd naar Senegal. Als de politie haar te pakken krijgt tenminste.

Zo begint haar zwerftocht door Rotterdam, op zoek naar haar vader, waarbij ze onverwacht gezelschap krijgt van een gigantisch stekelvarken. – haar beschermer en gids – dat ze Totem noemt en dat haar al die tijd iets duidelijk probeert te maken.
Intussen komt Thijs in actie en zet samen met zijn klasgenoten alles op alles om de familie in Nederland te laten blijven.

 

TOTEM

Bestel tickets

POFFERTJES BIJ DE FILM!?

Koop bij je filmkaartje meteen poffertjes en ranja, dan heb je een compleet middagje uit met de kids!

Lees meer