The Lion King

Vanwege Koningsdag wordt de klassieker The Lion King vertoond!

Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Musical
Regie: Roger Allers, Rob Minkoff

Nederlandse stemmen: Jurrian van Dongen, Piet Hein Snijders, Ryan van den Akker, Dewi Douwes, e.a.
Land: Amerika
Jaar: 1994
Speelduur: 89 min
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: 6+

IMDb score 8,5 / 10

Klassieke, met de hand getekende Disney-musical die eigenlijk alles in zich heeft wat je maar kan wensen: van avontuur tot humor, romantiek, vrolijke liedjes en hartverscheurend drama. Bekroond met twee Oscars.

Het verhaal speelt zich af op de Afrikaanse savanne, waar de koning der dieren, de leeuw, heer en meester is. Het jonge leeuwenprinsje Simba groeit op in het paradijselijke koninkrijk van vader Mufasa, dromend van de dag dat hij ooit zelf over de savanne zal heersen.
Dat zint Mufasa’s jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

★★★★1,2 Filmtotaal.nl
“Het is in de eerste plaats het sterk geschreven verhaal dat The Lion King zo goed maakt, maar er valt nog veel meer te genieten. Denk aan de inmiddels klassieke liedjes van Tim Rice en Elton John, de sterke soundtrack van Hans Zimmer, de komische bijpersonages en de fraaie animatie.”

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

The Lion King

Bestel tickets