The Duke

Genre: Komedie
Regie: Roger Michell (Notting Hill)
Met: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Aimée Kelly, Charlotte Spencer, Jack Bandeira, Matthew Goode, Anna Maxwell Martin, Sian Clifford
Land: Groot-Brittannië
Jaar: 2020
Speelduur: 95 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands 

Deze hartverwarmende komedie van Roger Michell (van o.a. Notting Hill) vertelt het onwaarschijnlijke, waargebeurde verhaal van de zestigjarige Londense taxichauffeur Kempton Bunton (Jim Broadbent0), die in 1961 een schilderij van Goya uit de National Gallery ‘ontvoert’ voor het goede doel.

Met briljante rollen van Broadbent en Dame Helen Mirren als zijn onwetende echtgenote. The Guardian beloonde The Duke al met vijf sterren.

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen.

Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden – een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

★★★★ NRC
‘Haalt het allerbeste uit Broadbent en Mirren’
‘The Duke is een geestig en ontroerend schelmenverhaal’

Algemeen Dagblad
‘Een heerlijke film die alleen Engelsen kunnen maken’

★★★★ de Volkskrant
‘getuigt van Michells talent om het komische en tragische te verenigen’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

The Duke

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer