Supernova

Genre: Drama
Regie:
Harry Macqueen
Met: Colin Firth, Stanley Tucci, James Dreyfus, Pippa Haywood en Peter MacQueen
(Verenigd Koninkrijk 2020, kleur, 94 min.)

Steracteurs Colin Firth (Bridget Jones’s Diary) en Stanley Tucci (The Devil Wears Prada) zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt.

Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland.
Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie.
Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.
De film zit de acteurs op de huid en laat je deel uitmaken van het leven van Sam en Tusker. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.

‘Colin Firth and Stanley Tucci gently smash your heart to smithereens’ schreef Variety na de première van SUPERNOVA op het festival van San Sebastián. De film zit de acteurs op de huid en laat je deel uit maken van het leven van Sam en Tusker. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.

★★★★ Trouw
‘De stilte in deze film verdient een prijs’

★★★★ Algemeen Dagblad
‘Supernova is vooral een film over ware liefde’

The Guardian
‘Firth and Tucci are magnificent’

 

Ad van de Donk (Programmeur Cinema Islemunda)

 

Supernova

Bestel tickets

Lekker eten voor de film?

Bestel bij je kaartje een Islemundineetje voor slechts € 10,-. Je hebt in Brasserie op Zuid keuze uit 4 verschillende gerechten.

Lees meer