Stille Vlucht

Het grootste internationale community arts festival ter wereld is terug! Van 27 maart t/m 2 april 2023 meren theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit alle windstreken aan in onze havenstad. Op vijf locaties verspreid door heel Rotterdam zal kunst van wereldformaat te zien zijn. Op vrijdag 31 maart zie je in Podium Islemunda de voorstelling Stille Vlucht. 

Ali Shafiee wordt Doof geboren. Hij is 19 wanneer hij vlucht uit de Iraanse hoofdstad Teheran. Op zoek naar een onbekende eindbestemming, loopt hij met vervalste papieren de grens over naar Turkije. Met behulp van Nederlandse Gebarentaal, fysiek spel en dans neemt hij ons mee in zijn aangrijpende vluchtverhaal. Van het moment dat hij zijn thuisland besloot te verlaten tot de eenzame maanden in het asielzoekerscentrum tot zijn huidige leven als Doof acteur. De voorstelling is Engels getolkt en heeft Engelse boventiteling. Daardoor is het toegankelijk voor zowel niet-horend, slechthorend als horend publiek.

Stille Vlucht is gemaakt door TG Sigum, bestaande uit twee jonge theatermaaksters, Fonge Frieling en Stéphanie Kersbergen, en daarnaast uit een wisselende groep dove en horende (semi-)professionele- of amateurspelers. Binnen hun voorstelling wordt er altijd gewerkt met een combinatie van gebarentaal en gesproken taal. Tg Signum heeft als artistiek uitgangspunt dat de combinatie van gebarentaal en gesproken Nederlands er eentje is die de ervaring van een theatervoorstelling kan verrijken. Het verplaatsen van de focus, van auditief naar visueel, is een ontwikkeling die centraal staat in hun werk.

Stille Vlucht

Bestel tickets