Songs of Earth

Genre: Documentaire
Regie Margreth Olin 
Jaar: 2023 
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Lengte: 90 minuten

Songs of Earth is een adembenemende filmische ode aan de majestueuze Noorse natuur, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

Filmmaker Margreth Olin reist met haar (ouder wordende) ouders door de lyrische berglandschappen van Noorwegen. Met de Noorse seizoenen als epische achtergrond, begint Olin samen met haar ouders aan een tocht door de uitgestrekte vlaktes. Hun familie heeft hier altijd zij aan zij met de natuur geleefd, zelfs wanneer de aarde haar meest meedogenloze kant toonde.

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen. Margreth verliet het gebied jaren geleden; haar (voor)ouders zijn een stuk honkvaster. Die groeiden er op, werden er verliefd en stichtten er meerdere gezinnen – incidentele aardverschuivingen en
overstromingen met het verlies van geliefden tot gevolg horen ook bij het leven in de grillige natuur. Met dit soort familieverhalen, wetenswaardigheden over het dorp en anekdotes uit zijn eigen kindertijd is vader scheutig, zoals ouderen dat kunnen zijn. Maar als hij wandelt, omringd door rotsen, dieren én drones, is er rust.

Het adembenemende landschap wordt bijna uitsluitend begeleid door de geluiden van de natuur, die het London Contemporary Orchestra vertaalde in melodieën. Een groots natuurspektakel, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis.

Ad van de Donk –  filmprogrammeur Cinema Islemunda

Songs of Earth

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer