Voorronde Compositie-wedstrijd jongNBE

Het jong Nederlands Blazers Ensemble, kortweg jongNBE, is een ensemble van jonge talentvolle musici van de Nederlandse conservatoria, sommige al klaar, andere nog midden in hun opleiding. Het ensemble bestaat uit 10 musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, (bas)trombone, slagwerk en contrabas/basgitaar) en wordt gecoacht door ervaren musici van het NBE.

Elk jaar organiseert het NBE een compositiewedstrijd voor (piep)jonge componisten. De mooiste nieuwe meesterwerken, elk jaar wel 100, worden dan ingestuurd: solo’s, duo’s, popliedjes, muziek voor een band of een stuk geschreven voor jongNBE. Alles mag, alles kan, in alle stijlen, als het maar zelf verzonnen is. Tijdens de regionale Voorrondeconcerten wordt een selectie van de ingezonden composities samen met het jongNBE uitgevoerd. Een jury bepaalt wie er doorgaat naar het Componistenweekend. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland.

Op zaterdag 30 oktober hoor en zie je in de grote zaal van Podium Islemunda nieuwe composities voor het eerst live uitgevoerd.

Voorronde Compositie-wedstrijd jongNBE

Bestel tickets

Lekker eten voor of na het event?

Ook eten voorafgaand aan het event is weer mogelijk met een compleet nieuw concept: het ISLEMUNDINEETJE. Keuze uit 4 gerechten voor 10 euro bij Brasserie op Zuid!

Lees meer