Rotterdamse Wijken Show

In 2022 zijn de eerste Rotterdamse Wijken Shows georganiseerd in de eerste week na de lockdown. Vele Rotterdamse makers kregen zo eindelijk weer een podium. In 2023 gaat de Rotterdamse Wijken Show een stapje verder en is het verhaal van Rotterdam de inspiratie!

De Rotterdamse Wijken Show gaat over het vinden van het verhaal van Rotterdam. Wie bepaalt wat dat is? Hoe klinkt dat of hoe ziet dat eruit? Samen met de artiesten maken we een muzikale reis waarin we de mooie kanten en de minder mooie kanten van de stad belichten.

Tijdens de show zie je lokale artiesten uit verschillende wijken die die vraag beantwoorden in dans, zang, muziek, theater en nog meer. Denk aan singer songwriters, beatboxers, zangkoren, bollywood dansers en nog meer verborgen schatten uit de wijken. Je ziet unieke combinaties van verschillende disciplines en stijlen die je nog niet eerder hebt meegemaakt.

De Rotterdamse Wijken Show is te zien op 6 verschillende pleinen in Rotterdam-Zuid van 14 april tot en met 29 april 2023.

Op vrijdag 21 april strijkt de Rotterdamse Wijken Show neer op het plein voor Podium Islemunda. Aan deze editie in IJsselmonde werken diverse lokale artiesten uit IJsselmonde mee aan het programma.

De Rotterdamse Wijken Show is een project van O. Festival i.s.m. Podium Islemunda, House of Urban Arts en Theater Zuidplein.

 

Rotterdamse Wijken Show