Rocco en Sjuul

Genre: Komedie, Drama
Regie: Anna van der Heide
Met o.a. Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus, Anniek Pheifer, Johanna Hagen en Nazmiye Oral
Land: Nederland
Jaar: 2023
Lengte: 90 min
Taal: Nederlands

Rocco en Sjuul ontmoeten elkaar na vijftig jaar, nadat ze ooit samen dansten in Den Haag. Ondanks het feit dat ze hun eigen levens en gezinnen hebben opgebouwd, laait de liefde tussen hen weer op. Hun families zijn tegen deze hereniging en de relatie wordt op de proef gesteld. Kiezen Rocco en Sjuul voor elkaar, of voor hun familie?

Deze film belicht niet alleen het heropleven van een liefdesverhaal na vijftig jaar, maar het brengt ook humor en emotie in het spel door de tegenstand van hun families en de uitdagende setting van de feestdagen.

Met alltime vedetten Sabri Saad El Hamus en Beppie Melissen in de hoofdrollen, belooft de film een ontroerende en komische kijk op de complexiteit van menselijke relaties, en hoe liefde soms verrassend weer in ons leven kan verschijnen, ondanks de obstakels.
Regisseur Anna van der Heide laat met het hartverwarmende Rocco & Sjuul zien dat de liefde geen leeftijdsgrenzen kent.

— NRC
“‘Rocco & Sjuul’ is de nieuwe toevoeging aan het opkomende genre van Nederlandse films waarin ouderen in de herfst van hun leven een tweede liefde beleven.”

— Nederlands Dagblad
“Volop romantisch en komisch”

Rocco en Sjuul was de laatste productie in de handen van Burny Bos, want hij overleed op 1 december 2023.
Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944 – Amsterdam, 1 december 2023) was een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Bekende titels zijn, Abeltje, Ja zuster, nee zuster, Pluk van de petteflet, Minoes, e.v.v.a. producties en TV programma’s zoals Achterwerk in de kast.

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Rocco en Sjuul

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer