Respect

Genre: Biografisch, Muziek
Regie: Liesl Tommy
Met: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Titus Burgess,
Heather Headley, Mary J. Blige, Saycon Sengbloh, Tate Donovan, e.a.
(VS 2021, kleur, 140 min.)

Respect is het buitengewone waargebeurde verhaal van dit muziekicoon. En de cast is top: naast Jennifer Hudson zijn ook Forest Whitaker, Marlon Wayans, Titus Burgess en Mary J. Blige te zien in de film.

Tot haar dood in 2018 was Aretha Franklin zelf betrokken bij de ontwikkeling van deze biopic over haar leven. Voor Respect selecteerde ze Jennifer Hudson (één uitstekende keuze) voor de hoofdrol. Qua uiterlijk en stemgeluid is de gelijkenis niet eens zo groot, maar Hudson heeft precies de juiste uitstraling en intensiteit. Dankzij haar fenomenale optreden en de vele sterke bijrollen ontstijgt de film zichzelf.

Respect is een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt in de rol van deze Queen of Soul. De film volgt Aretha Franklins carrière vanaf de dagen dat ze als kind in een koor in de kerk van haar vader zong tot ze een internationale superster werd.

★★★★ VPRO Cinema
‘Fenomenale hoofdrol van Jennifer Hudson’
Het Parool: ‘Laat je bijna vergeten dat je niet de echte Aretha Franklin hoort’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Respect

Bestel tickets

Lekker eten voor of na de film!

Bestel bij je kaartje een Islemundineetje voor slechts € 10,-. Je hebt in Brasserie op Zuid keuze uit 4 verschillende gerechten.

Lees meer