Psygozer

Psygozer is een voorstelling waarin Jayclyne openhartig vertelt over zijn struggles met ‘mental health’. Met pakkende teksten en muziek sleurt hij je mee in Jaclyne’s verhaal. In 2013 veranderde het leven van Jayclyne voorgoed. Hij belandde onverwachts in een psychose. Zijn wereld stond compleet op z’n kop. Hij had niemand met wie hij kon praten over wat hem was overkomen. Hij werkte keihard om er beter uit te komen en is vastberaden om dit stigma aan te pakken. Kom kijken.

Over Jayclyne
Zijn naam is Jason Baez, geboren op Curaçao. Hij is een professioneel woordkunstenaar en dat uit zich in spoken word, storytelling en meerdere stijlen van Rap. Hij is een multidisciplinaire maker en hiervoor heeft hij een leven geleid vol criminaliteit, pijn en domme keuzes. Nu is het zijn taak om de volgende generatie te inspireren niet hetzelfde te doen. Op Zuid is hij een rolmodel voor de wijk en men luistert echt naar wat hij te vertellen heeft.

Om te komen op het punt waar hij nu is, heeft hij maar liefst meerdere detentie periodes moeten doorstaan om te leren van zijn fouten. Sinds zijn jeugd is hij altijd al geïnteresseerd geweest in kunst en cultuur. Echter weerhield zijn grote ego hem van zijn potentie. Zijn grote ommekeer is een psychose die hij in 2014 heeft gehad. Hij zag door de bomen het bos niet meer en dat uitte zich in een zeer heftige vorm van een psychose.

De meeste mensen die zo een heftige psychose hebben gehad, herstellen daar eigenlijk bijna nooit van. Acht op de tien mensen worden nooit meer de oude. Des te meer is hij trots op zijn voorstelling ‘Psygozer’ die op 30 September 2021 in première is gegaan in theater Zuidplein.
Hij had een bomvolle zaal met jongeren van de straat, die niks met kunst en cultuur hebben en een zaal vol professionals. Tevens waren de mensen die hem behandelde ook in de zaal. Sindsdien werkt hij goed samen met bavo, parnasia en de Antes groep om doormiddel van kunst en cultuur mensen te activeren die hetzelfde hebben meegemaakt als hij.

 

 

 

Psygozer

Bestel tickets