Paul’s Promise

De Westerbioscoop vertoont maandelijks films vanuit christelijk perspectief in Podium Islemunda.
Tijdens deze avond wordt een film getoond die doorgaans nog niet in Nederland is uitgebracht. Met deze vertoningen wordt getracht een groter publiek kennis te laten maken met dit medium voor christelijke films.

Op 3 december 2022 draait de Westerbioscoop de film Paul’s Promise.

Paul’s Promise vertelt het leven van Paul Holderfield Sr., in armoede opgegroeid en weet hoe het is om hongerig naar bed te gaan en zijn moeder ‘s nachts te horen bidden om voedsel voor haar kinderen. In de jaren vijftig, tijdens de Little Rock Central High School-crisis, is Holderfield een brandweerman uit North Little Rock die zich herinnert dat hij een zwarte man de rug toekeerde, in de hoop dat hij hem niet zou herkennen, maar dat doet hij wel. Zijn beste jeugdvriend Jimmy Lipkin benadert Paul voor een handdruk, maar Holderfield steekt zijn handen in zijn achterzakken en weigert Lipkins hand te schudden. Later veroordeeld door zijn acties, vertelt Holderfield zijn vrouw Barbara dat hij nooit meer een mens op die manier zal behandelen.

Uiteindelijk start Holderfield Friendly Chapel en F.L.A.M.E. (Feeding and Loving All Men Equal) om anderen te helpen en de rest van zijn leven iets terug te geven aan iedereen in nood. Volledig toegewijd aan het voldoen aan de behoeften van mensen, bouwt Holderfield een organisatie op die anderen al meer dan 30 jaar bedient, die 24/7 voorziet in voeding (via een gaarkeuken/voedselpantry), emotionele, fysieke (kleding, onderdak), spirituele en gezondheidsbehoeften van anderen, 365 dagen per jaar. Zijn levenswerk gaat tot op de dag van vandaag door via zijn uitgebreide familie.

Kijkwijzer: 12
Speelduur: 94 minuten
Taal / Ondertitel: EN/NL
Genre: Drama, waargebeurd
Regisseur: Matthew Reithmayr
Acteurs: Ryan O’Quinn, Linda Purl, Shari Rigby

Paul’s Promise

Bestel tickets