Opening Expo De Zachte Stad

Van 2 september t/m 25 september is de bijzondere tentoonstelling ‘De Zachte Stad’ in de foyer van Podium Islemunda te bewonderen. Op vrijdag 1 september om 15:00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend! Vanaf 14:30 uur staan onze deuren al open.

Rotterdamse wol van slechte kwaliteit? Onzin! Kom naar de tentoonstelling en zie zelf wat ontwerper Christien Meindertsma maakte van wol uit onze stad.

Mooie dingen van Rotterdamse wol
Rotterdamse schapen houden het gras kort. Per jaar produceren ze ruim 5000 kilo wol. Tot niet zo lang geleden was die wol bijna niets meer waard. Er kon niet veel mee. Omdat men dacht dat de kwaliteit van deze wol niet goed is. Toen trok de schaapherder aan de bel. Hij vroeg aan de gemeente om een mooie bestemming voor zijn wol te vinden. Het gaat namelijk slecht met het klimaat en het milieu. Daarom is het belangrijk dat we zuinig omgaan met voedsel, spullen en materialen. Dus ook met wol.

Maatpak, muts, meubelstof, deken en veel meer
In opdracht van de gemeente onderzocht ontwerper Christien Meindertsma de kwaliteit. Die overtrof alle verwachtingen: het is geen waardeloze berg afval. Zij heeft er prachtige dingen van gemaakt. Van maatpak tot wollen muts. Van deken tot meubelstof. Zelfs materiaal voor in piano’s.

Kom zelf kijken!
Ben je benieuwd naar de dingen die van onze Rotterdamse wol zijn gemaakt? Je kunt de tentoonstelling van 2 t/ 25 september gratis bezoeken tijdens de openingstijden van Brasserie Op Zuid.  Op vrijdag 1 september is de officiële opening!

  • dinsdag t/m donderdag 10:00 tot 18:00 uur
  • vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur
  • zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur

Fotocredits: Jan de Groen

Opening Expo De Zachte Stad