Onder het Maaiveld Junior

Kinderboerderij de Kooi lijkt het leuk om voorafgaand aan de film samen met jullie, en je ouders, opa en
oma’s, kleine beestjes te bekijken die de kinderboerderij heeft meegebracht! Zeg maar de diertjes die te vinden zijn onder de grond. Speurkaart erbij (wat heb je gevonden?) en maar genieten. Leerzaam, interessant, leuk en spannend!

Inloop vanaf 13:30 uur, de film Onder het Maaiveld Junior start om 14:30 uur. De film duurt 70 min. 

De prachtige film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt! Voor jong en ouder. De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. Deze film maakt het ongeziene gezien.

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Al deze bodemdiertjes zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. In de wereld boven de grond leven planten, insecten, zoogdieren en vogels, maar vooral ook veel mensen. Maar er is ook een wereld onder ons, direct onder onze voeten: een spannende ondergrondse wereld van wortels, mollen, larven, wormen, schimmels, bacteriën, pissebedden, spinnen, duizendpoten en veel meer.

Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit op aarde.  Bomen en struiken die groeien, laten hun bladeren vallen of gaan dood. Bodemdiertjes, schimmels en bacteriën ruimen dit afval op. Ze eten het oude plant- en bladafval op en poepen het uit. Zo brengen ze de voedingsstoffen weer terug in de bodem. Zonder deze kringloop kan een gezond bodemleven niet ontstaan en zou er niets kunnen groeien. Ontzettend belangrijk dus, want deze kringloop zorgt ook voor gezonde voedingsstoffen die we nodig hebben, in onze groenten, voor een gezond leven.

Ga mee met ons op avontuur en ontdek een onzichtbare wereld van de bodem!

Onder het Maaiveld Junior

Bestel tickets