Oh That Jazz

Stemkunstenaar Luca Warmer brengt een ode aan de grote jazz zangeressen door hun verhaal te vertellen met de ogen van nu. Denk Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Carmen McRae en Nina Simone. Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun stemmen hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Welke rol hebben zij gehad bij het tot stand brengen van jazzmuziek? Wat is hún verhaal?

Naast verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels, horen we stemkunst, gedichten en maatschappijkritische vragen. Wat is er in 100 jaar jazz nu eigenlijk gebeurd? Oh My Jazz vormt poëtisch muziektheater over dromen najagen, van betekenis willen zijn en onbekende verhalen uit de geschiedenis van de jazz.

Zelf zegt ze het zo: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van jazz. Zo te kunnen zingen als Mahalia Jackson, Aretha Franklin en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Ik heb mezelf afgevraagd: wie ben ik om dit verhaal als witte vrouw te vertellen? Muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt. De vrouwen uit de jazz zijn een onmisbare sleutel tot verbintenis.”

Met lof afgestudeerd aan de Jazz afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag tourt Luca door het land met haar eigen producties. In 2021 won ze de Mingus prijs als nieuw aanstormend talent. Na haar prachtige debuutvoorstelling ‘Appelstroop met tranen’ is haar nieuwste voorstelling een uitgelezen kans om dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook voor iedereen die denkt niet van jazz te houden… Let’s s(w)ing!

Quotes:

“Een prachtige voorstelling waarin de Grand Ladies of Jazz uit de geschiedenis door Luca
worden vertolkt.”
Alexander Beets (jazzsaxofonist, Dutch Jazz Ambassador)

“Geweldige teksten op aanstekelijke muziek begeleid door super muzikanten! Ze kregen na afloop een staande ovatie! Een hoogtepuntje voor Soest dit seizoen!”
Martin Brouwer (Programmeur Theater Idea Soest & Theater Het Lichtruim De Bilt)

“Oh My Jazz is ontroerend mooi, we krijgen heel veel positieve reacties. Dit hadden we
nodig! We willen Luca zeker nog een keer terug zien.”
Commissie Programmering (Kasteel van Rhoon)

“Wat een genot: Luca en haar fantastische musici! Oorspronkelijkheid wint altijd.’’
Jane van Assenderp (programmeur Theater Mascini)

“Ik kan iedereen Oh My Jazz aanraden. Met deze voorstelling neemt Luca je mee op reis.
Je bevindt je in obscure cafés, maar ook op prachtige podia. Ik ben echt lyrisch over haar
stem en de kracht van het meenemen op een reis die jezelf schrijft en beleeft. Luca is heel
veelzijdig. Ik heb haar al in verschillende settingen gezien en je wordt niet teleurgesteld.
Met veel plezier ga ik haar weer bewonderen. Wie weet waar de reis mij dan
weer zal brengen.”
Errol Wijngaarde (een super fan)

Oh That Jazz

Bestel tickets

Een complete zondagmiddag uit!

Zin om op zondagmiddag na het concert een hapje te eten in onze brasserie? Bestel dan bij je ticket een theaerhap voor maar €10. Een tafeltje staat voor je klaar en je kiest ter plekke uit één van de vier gerechten van de theaterhap.

Lees meer