Oh Happy Day ft. Elvis E

Gospel geeft een goed gevoel, is voor iedereen en inspireert! Denk aan artiesten als Aretha Franklin, Kirk Franklin en Mahalia. De programmeurs van het succesvolle I Feel Good Festival afgelopen januari in Podium Islemunda, komen zaterdag 13 mei terug met een net zo swingend gospel event, Oh Happy Day! Niemand minder dan Elvis E zal deze fantastische avond gaan verzorgen samen met Dwayne Lace, Bernadette Pires en YUTS Kids Choir van Talentz Skool. Bij een optreden van Elvis E is het bijna onmogelijk om stil te zitten en niet mee te zingen. Gospel is alive!

Gospellegende Elvis E groeide op in Benin City in Nigeria. Toen hij nog maar vier jaar was, introduceerde Elvis E’s oudere zus hem in de muziekwereld. Hij begon als drummer in de kerk, maar werd helemaal verliefd op de piano toen zijn oudere broer hem keyboard leerde spelen. Ook zong Elvis E in het kerkkoor. Deze ervaringen waren zijn springplank naar een glansrijke muzikale carrière.

In 2004 werd hij uitgezonden naar Nederland. Hij startte met een Nederlands evangelisatieproject voor de vestiging van de ‘House on the Rock’- kerk in Almere. Al gauw voelde Elvis E zich hier thuis. Hij werkte voor de kerk, ontmoette zijn vrouw, kreeg vier kinderen en startte een eigen productiebedrijf: Ediasproduction. Als producer én als artiest werkte Elvis E hier al samen met gevestigde namen, zoals Dwight Dissels, Ruth Jacott, Berget Lewis en Shirma Rouse. Als solo artiest is Elvis E ook steeds bekender. In Nederland en Afrika, maar ook in bijvoorbeeld Amerika, Canada en Spanje. Elvis E vult zijn agenda met mooie opdrachten als zanger, dirigent, music director of producer. Van grote kerkdiensten tot festivals en van choir coachings tot tv-shows.

Elvis E bracht twee albums uit: Prayer (2011) en Victorious (2019). Ook maakte hij diverse singles en werkt hij continu aan nieuw materiaal. Zijn doel? Mensen verbinden en harten weer compleet maken. Met zijn krachtige muziek, positieve levenshouding en brede glimlach slaagt hij daar goed in.

Oh Happy Day is een activiteit in het kader van Meemaakpodium Islemunda en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie.

Oh Happy Day ft. Elvis E

Bestel tickets