NWE MKRS FESTIVAL: USUALLY I’M ON TOP

Het Rotterdams Wijktheater presenteert het ICAF NWE MKRS FESTIVAL, het jaarlijkse festival dat jong community arts-talent uit Nederland verbindt, inspireert, viert en een podium geeft. Voorafgaand aan de 2023 editie gaat het ICAF team op tournee langs kunstvakopleidingen door heel Nederland waarin zij een introductieworkshop geven over een community arts. Op 31 oktober eindigt deze workshop-tour met een slotevenement in Podium Islemunda! 

Programma ICAF NWE MKRS FESTIVAL

18:30 uur Inloop

18:45 uur Introductie avond en NWE MKRS

19:00 uur Lezing door Theron Schmidt

20:00 uur Pauze

20.30 uur Voorstelling USUALLY I’M ON TOP van Speels Collectief

21:40 uur Nagesprek Sanne Arbouw van Speels Collectief

Thereon Schmidt, docent aan de Universiteit Utrecht zoomt tijdens de lezing in op het community arts-proces en op het faciliteren van een democratische ruimte. De avond wordt afgesloten met de voorstelling ‘Usually I’m on top’, geregisseerd door de jonge community theatermaker Sanne Arbouw.

Let op! Bij het bestellen van een ticket zijn er twee opties mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om alleen de voorstelling te bezoeken. In dat geval kies je voor het ticketype: ‘voorstelling 20:30 uur’. Wil je voorafgaand aan de voorstelling ook graag de lezing bijwonen? Kies dan voor het tickettype: ‘lezing + voorstelling 19:00 uur.’

Usually I’m on top

In een wereld waarin schoonheid en perfecte plaatjes het beeld van de werkelijkheid vervagen en vervangen, trekt Speels Collectief het ideaalbeeld van haar sokkel. In USUALLY I’M ON TOP  worden heersende normen van vrouwelijkheid en seksualiteit bevraagd. Kwetsbaar en grotesk, in woord en in lijf, nemen zeven vrouwen je mee in hun ervaringen en verlangens. In een zoektocht naar een nieuwe moraal (of nee… in een absolute verwerping ervan) komen we uit bij ‘what she really really wants’.

“Ehm, ik neem dit mee, deze definitie, en ik stel voor om die ehm, ik zal voorstellen om dat te… dit basiswoordenboek is, ehm… die definitie is… Omdat de opvattingen over seksualiteit inderdaad wel… nou ja, misschien al langer, maar zeker de laatste tijd, ehm… enorm aan het verschuiven zijn.” - Telefoongesprek met de redactie van Van Dale die uiteindelijk leidde tot een nieuwe Van Dale-definitie van de term seksualiteit.

Over Speels Collectief
Speels Collectief is een divers, mixed-abled theatergezelschap. Ze bevragen de norm, zoeken naar verwondering en omarmen het ongewone.

Credits:

Regie: Sanne Arbouw
Choreografie: Ulrike Doszmann
Spel: Edith Heij, Ella de Coninck, Marloes Dingshoff, Marga Kamperman, Femke Arnouts en Lisette Mepschen
Dramaturgie: Bram Walter
Scenografie: Eva Dijksman
Regie-assistente: Dana van den Heuvel en Nienke Damstra
Artistieke leiding: Sanne Arbouw en Merel van Lieshout
Communicatie: Mariska van Schijndel
Vormgeving: Anna Kindt
Dank aan: Fonds voor Cultuurparticipatie en De Arnhemse Werkplaats Posttheater
fotografie: Pietro Carbucicchio en William van der Voort

NWE MKRS FESTIVAL: USUALLY I’M ON TOP

Bestel tickets