Ninjababy

Genre: Komedie
Regie: Yngvild Sve Flikke
Met: Kristine Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi
Land: Noorwegen
Jaar: 2021
Speelduur: 103 min
Taal: Noors, Nederlands ondertiteld

Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke. Jawel, alweer zo’n heerlijke Scandinavisch komisch drama! De film is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor de geanimeerde Ninjababy een komisch bijpersonage wordt. De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen.

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Astronaut, boswachter, cartoonist, houdt van feestjes en voelt zich nog helemaal lekker vrij. Echter!

Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de aikidoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en aangezien abortus geen optie meer is, moet ze gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

Berlin International Film Festival 2021 – Winnaar Crystal Bear – Special Mention European Film Awards 2021 – Winnaar European Comedy (Beste Europese Komedie)

Het Parool
“Ninjababy is grappig, rauw en herkenbaar, maar ook teder.”

★★★★ NRC
“Ninjababy is een erg geestige komedie.”

★★★★ Trouw
“Buitengewoon origineel, en ontroerend ook,. Een heel nieuw soort zwangerschapsdrama”

★★★★ Cinemagazine
“Als een droogkomisch relaas over een vrijmoedige jonge vrouw schiet het Scandinavische Ninjababy uit de startblokken en racet als een unieke brokkenpiloot naar een impactvol einde.”
“Niet zozeer de soepele animatie en opzwepende humor stelen dan ook de show, maar eerder het idee dat twijfel over grote keuzes een transformerend onderdeel is in het leven.”

 

Ninjababy

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje het Islemundineetje en eet een lekkere filmhap in onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer