ONYESHA THAMANI / SHOWING VALUE

Het grootste internationale community arts festival ter wereld is terug! Van 27 maart t/m 2 april 2023 meren theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit alle windstreken aan in onze havenstad. Op vijf locaties verspreid door heel Rotterdam zal kunst van wereldformaat te zien zijn. Op dinsdag 28 maart zie je in Podium Islemunda de dansvoorstelling ONYESHA THAMANI / SHOWING VALUE. 

ONYESHA THAMANI / SHOWING VALUE is een intieme voorstelling die dans als taal gebruikt om uiting te geven aan nieuwe perspectieven op gelijkheid tussen mannen en vrouwen in Tanzania. Het toont de realiteit van een land waarin de vrouwen nog steeds in een ondergeschikte rol leven. Maar wat als het ook anders zou kunnen? Met vriendelijkheid, geduld en empathie wordt in deze dansvoorstelling een poging gedaan bruggen te bouwen en de cyclus van onverschilligheid te doorbreken.

 

Nantea Dance Company is een in Tanzania gevestigde non-profit organisatie voor hedendaagse dans. Hun optredens komen altijd voort uit thema’s die belangrijk zijn voor de lokale community waarin ze werken. Ondanks hun internationale tournees brengen ze hun werk altijd eerst naar de lokale gemeenschappen waarin ze hopen bij te dragen aan een positieve verandering. Met hun optredens ontwikkelen ze de hedendaagse dansscène in Tanzania en hebben ze als doel om jongeren te inspireren om ambassadeurs te worden van zowel dans als uitingsvorm, als positieve sociale verandering.

ONYESHA THAMANI / SHOWING VALUE

Bestel tickets