M’n beessie en ik

Genre: Documentaire
Regie: Johan Kramer (Gouden Kalf winnaar met Keeper)
Land: Nederland
Jaar: 2022
Speelduur: 76 min
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: Alle leeftijden

M’n Beessie en Ik is te zien in de filmtheaters rond dierendag!
M’n Beessie en Ik, is zo’n heerlijke, cute docu! DE documentaire voor alle baasjes van Nederland.

M’n Beessie en Ik is een vertederend en tragikomisch portret van een paar kleurrijke baasjes en hun geliefde beestjes. In een lichtvoetige zoektocht verkent Johan Kramer de betekenis van liefde tussen mens en dier, en raakt daar voorzichtig aan thema’s als eenzaamheid, troost en verlies. Zijn intieme benadering levert een aantal hartverwarmende en soms absurdistische taferelen op.

Want hoe leuk is het om te leven met een intelligent varken, eigenzinnige naaktkatten, een dansende hond, een spirituele naaktslak of een wereldberoemde insta-kat en wat zegt dit eigenlijk over onszelf? Wat de baasjes verbindt is de grenzeloze liefde voor hun dier, maar ook de schijnbare leegte die zij daarmee proberen te vullen.

De film speelt op subtiele wijze met de grenzen van vriendschap, wederzijdse afhankelijkheid en het concept van egalitarisme binnen mens-dier relaties. Wie heeft wie nu precies nodig?
In een visuele reis langs doorsnee Nederlandse huishoudens zien we hoe diverse baasjes hun leven totaal wijden aan hun huisdieren en zij een onmisbare factor zijn in hun leven.

M’n beessie en ik

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer