Mijn moeder is een Gorilla

Knutselen en Filmkijken!
Vanaf 14:00 uur gaan op deze middag de kinderen en hun ouders samen gezellig knutselen, en om 15:00 uur start dan de filmvoorstelling van ‘Mijn moeder is een Gorilla.’

Het blijft voor de kinderen en hun ouders natuurlijk ook mogelijk om alleen de film te komen bekijken!

Genre: Animatie, Familiefilm, Boekverfilming
Regie: Linda Hambäck
Nederlandse stemmen: Melise de Winter, Wiebe-Pier Cnossen, Ayana Visser, Edna Kalb,
Teun Batenburg, Marloes van den Heuvel, e.v.v.a.
(Zweden 2020, kleur, 74 min.) Taal: Nederlands, kijkwijzer: 4+

Het werk van de Zweedse kinderboekenschrijfster Frida Nilssons staat bekend om haar speelsheid.
In haar thuisland wordt ze in één adem genoemd met meesterverteller Roald Dahl.

Hoe fantastisch dat dit zomaar kan in een kinderboek: geadopteerd worden door een gorilla. Het idee slaat je even met verstomming, maar dat is het wonder van een goed boek en film: na een poosje vind je het al even vanzelfsprekend als de hoofdfiguur. Dat was al zo bij Mowgl (The Jungle Book), die door een roedel wolven werd grootgebracht.

Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze zal worden geadopteerd.
Iedereen is blij en vol verwachting als er tijdens de Weeshuis “open dag” een oude auto het terrein oprijdt, maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt schrikt iedereen zich te pletter!
Van de eerste schrik bekomen lijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de Gorilla en al snel worden de adoptiepapieren getekend.
Natuurlijk is het wel even wennen aan zo’n Apenmoeder, maar al snel zijn de twee de beste maatjes en genieten ze volop van elkaars talenten en het feit dat ze zo verschillend zijn!
Maar net als alles op rolletje loopt gooit de burgemeester roet in het eten en dreigt hij de adoptie ongedaan te maken…

Cinemagazine:
“Dat de authentieke stijl van Hambäck bij veel mensen in de smaak valt, blijkt wel uit de nominaties die ‘Mijn moeder is een gorilla’ verdiende op de (animatie)filmfestivals van Annecy en Zürich.
Het gemoedelijke tempo, de lieve personages Gorilla en Jonna en de goedmoedige boodschap; het draagt allemaal bij aan de charme van deze film.”

Mijn moeder is een Gorilla

Bestel tickets

Lekker eten voor of na de film!

Onze Brasserie heeft voor de allerkleinsten nog wat lekkers. Via de link kunt u kiezen uit een entreeticket voor € 3.50 of een entreeticket + Poffertjes + Ranja voor maar € 11.00!

Lees meer