Melissa Fortes

Melissa Fortes is een kleurrijke multidisciplinaire artiest: zangeres, actrice, songwriter en maker. Ze houdt ervan om verschillende stijlen te mixen en samen te brengen. Dat hoor en zie je terug in haar muziek, videoclips en kleurrijke en eclectische verschijning. Op zondag 25 juni 2023 treedt zij op in onze theaterzaal!

Melissa heeft met verschillende grote artiesten gewerkt en getoerd in Kaapverdië, Angola, Mozambique, Amerika en Europa. Ze werkte o.a. samen met Nelson Freitas, Dino D’Santiago, William Araujo, Livity, Boddhi Satva en Gregor Salto.

Als Radio 6 Soul & Jazz talent werd ze in 2013 genomineerd voor een Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie Best Talent. Na het uitbrengen van een aantal single’s bracht Melissa in 2015 haar debuutalbum ‘Sonho de um Beija-flor’ uit. In 2016 volgde een succesvolle zomer tour van 36 shows met het Ricciotti Ensemble in Nederland. Hierna volgde een TV optreden bij VPRO Vrije geluiden.

Haar sound kan je het beste omschrijven als zomers, liefdevol, ziel rakend en uplifting. Een heerlijke bries op een zonnige zondagmiddag.

Melissa werkt momenteel aan haar muziekvoorstelling en gelijknamige EP ‘Amordisiac’. Haar EP wordt een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse sounds gemixt met Afro-pop en een vleugje soul en Jazz.

Dit concert is een programmaonderdeel van North Sea Round Town. 

North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten neerstrijkt in  Rotterdam. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 locaties. De 18e editie vindt plaats van 22 juni t/m 9 juli 2023 met als grootse finale op 15 juli de Stoelendans op livemuziek.

Melissa Fortes

Bestel tickets