Maxie en haar ondeugende tandenfee

Genre: Familiefilm, Animatie
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Lengte: 80 minuten

Na een aantal succesvolle series als Babar, De belevenissen van Badou en Polo, heeft regisseur Caroline Origer haar pijlen gericht op Maxie en haar ondeugende tandenfee. Deze animatiefilm, is geschikt voor de hele familie en toegankelijk voor alle leeftijden.

In de hartverwarmende film Maxie en haar ondeugende tandenfee volgen we Maxie en Violetta.
Als de eerste tandjes eruit gaan is dat natuurlijk een hele happening voor een kind. Maar het betekent ook dat de Tandefee een bezoekje komt brengen. Nieuwsgierig?

Violetta is in training om een tandenfee te worden, maar in plaats van leuke speeltjes op te roepen zoals een echte tandenfee, slaagt ze er alleen in om… viooltjes tevoorschijn te toveren. Nu nadert het jaarlijkse examen: alleen de feeën die slagen, krijgen de edelsteen die hen transporteert naar en van de mensenwereld, om melktanden te verzamelen en een speeltje tevoorschijn te toveren. Natuurlijk faalt Violetta glansrijk voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar zou tegenhouden. Zonder verder oponthoud steelt ze de missie en de edelsteen van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld in.
Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. En ontstaat er een echte vriendschap, en samen beleven ze de meest gekke avonturen, en zo wordt het leven in de stad toch nog een stuk leuker!

Kidshoekje.nl
“Een heerlijke luchtige film om met je kinderen in de bioscoop te zien.”

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

 

Maxie en haar ondeugende tandenfee

Bestel tickets