Maria Montessori

Genre: Drama
Regie: Léa Todorov
Met: Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza
Land: Frankrijk
Jaar: 2023
Lengte: 100 min.
Taal: Frans, Italiaans: Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 7,0 / 10

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.

In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.

Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd: ‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit.
Een aanrader.’ – Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale

★★★★ de Volkskrant
‘Een lofzang op zelfstandigheid’

★★★★ Trouw
‘Todorov geeft alle ruimte aan haar twee uitstekende hoofdrolspelers’

★★★★ Nederlands Dagblad
‘Verrassend actueel’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Maria Montessori

Bestel tickets

Hapje eten voor de film?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer