Lunana, A Yak in the Classroom

Genre: Drama, Feelgood
Regie: Pawo Choyning Dorji.
Met o.a. Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kunzang Wangdi, Kelden Lhamo Gurung en Pem Zam.
Land: Bhutan
Jaar: 2020
Speelduur: 110 min
Taal: Dzongkha, Engels
Ondertiteling: Nederlands

Lunana, A Yak in the Classroom viel meermaals in de prijzen op internationale filmfestivals en was vorig jaar genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Het is daarmee de allereerste Oscargenomineerde film uit Bhutan.

Ugyen heeft vier van de vijf jaar van zijn opleiding achter de rug voordat hij officieel leraar kan worden. Lesgeven is echter niet zijn droom. Zijn wens is om naar Australië te verhuizen en daar een bekende zanger te worden. Als hij door zijn opleiding wordt gevraagd in het afgelegen bergdropje Lunana les te geven, wil hij eigenlijk stoppen. Toch overtuigt zijn oma hem om zijn opleiding af te maken, en hij vertrekt vanuit de stad naar Lunana.
De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Deze opmerkelijke film over een afgelegen bergstreek werd, geheel geschoten dankzij de stroom van zonnebatterijen, omdat Lunana net als in de film niet beschikt over de hoeveelheid elektriciteit die nodig is voor een gebruikelijke filmset.

★★★★ Trouw
‘Lunana, A Yak in the Classroom is een liefdevolle film.’

De Filmkrant
‘Een hartverwarmende slice of life film.’

★★★★ VPRO Cinema
‘Uitstekend verteld feelgooddrama (…) onthult een beeldschone plek die nog maar zelden is vastgelegd.’

Het Parool
‘adembenemende Bhutaanse landschappen’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Lunana, A Yak in the Classroom

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer