Loving Day

Stichting LovingDay.NL is een platform van, voor en over mensen die in hun persoonlijke leven culturele, etnische, nationale, ‘raciale’ en/of religieuze grenzen overschrijden; personen van gemengde afkomst of personen die deel uitmaken van een gemengde relatie.

Ieder jaar organiseert Loving Day rond 12 juni een event of project dat gaat over thema’s waarmee gemengde relaties, personen en gezinnen vandaag te maken hebben. LovingDay.NL is geïnspireerd op het Amerikaanse initiatief, LovingDay.com, de jaarlijkse viering van de gemengde liefde. Op 12 juni 1967 werd in Amerika het verbod op gemengde huwelijken (interraciaal) niet wettig verklaard. Het gemengde echtpaar Mildred en Richard Loving (zij zwart, hij wit) hadden deze zaak aangespannen omdat hun huwelijk, en dus hun liefde voor elkaar, verboden was.

Loving Day 2022 wordt op zondag 12 juni gevierd in Rotterdam, in Podium Islemunda!

Hoe belangrijk is het om jezelf te herkennen in de (mainstream) media en in de politiek?

Hoe zie jij jezelf, hoe representeer je jezelf en hoe word jij door anderen gezien? Voel jij jezelf gerepresenteerd in het dagelijks leven; thuis, op school, op het werk? In het programma van Stichting LovingDay.nl zullen deze vragen en het centrale thema steeds aan bod komen, op verschillende manieren en in verschillende vormen.

PROGRAMMA

Iedereen is welkom van 12.00 uur. De officiële opening van Loving Day is om 13.00 uur. Daarna is er een doorlopend programma in de foyer en de theaterzaal. Verwachte eindtijd is 17.00 uur.

12:00 uur: inloop met DJ in foyer
13:00 uur: officiële opening door Loving Day NL
13:15 uur: spoken word door Yasslines
13:35 uur: pauze
13:45 uur: presentatie door Reza Kartosen-wong (UvA)
14:15 uur: nagesprek
14:25 uur: stand up comedy door Gielzz
14:50 uur: pauze
15:15 uur: Kayla Daniel the NHC – How to love your hair
15:45 uur: pauze
16:00 uur: Borrel en optreden Ruwhel
16:30 uur afsluiting Loving Day

Over presentatie Reza
Reza Kartosen-wong is communicatiewetenschapper en gaat eerst vanuit de wetenschap iets zeggen over het belang van representatie en daarna vertelt hij samen met zijn vrouw Cheehan over hoe hun kinderboeken, met gemengde kinderen als hoofdpersonages, tot stand zijn gekomen en waarom ze die zijn gaan maken. Die boeken heten ‘Waar is mijn noedelsoep?’ en ‘Gebakken rijst met van alles’.

GRATIS ENTREE, WEL AANMELDEN
Het evenement is gratis te bezoeken maar we verzoeken je wel om je aan te melden via de – bestel tickets – button. Je kunt daar ook alvast een maaltijd (Roti vega of kip) bestellen voor € 10.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet en Stadsmarinier Rotterdam.

 

 

 

 

Loving Day

Bestel tickets