Living

Genre: Drama
Regie: Oliver Hermanus
Met: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe
Land: Verenigd Koninkrijk

Jaar: 2022
Speelduur: 100 min
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Dit ontwapenende Britse remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk Ikiru (1952) kon Oliver Hermanus (Moffie, Skoonheid) rekenen op een verfijnd scenario van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day, Klara and the Sun) en een charismatische vertolking van acteur Bill Nighy. De film ging in wereldpremière tijdens het afgelopen Sundance Film Festival en oogstte er niets dan lovende kritieken.
De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy (Love Actually, Harry Potter, The Second Best Exotic Marigold Hotel) en Aimee Lou Wood (Sex Education).

In het existentiële drama Living speelt Bill Nighy (prachtig en aandoenlijk vertolkt) een man die ontdekt dat hij niet bang is voor de dood, maar dat hij altijd bang is geweest voor het leven. De in 1949 geboren Nighy acteert al ruim vijftig jaar, werkte voor theater, televisie en uiteindelijk ook cinema.

Londen, 1953. De Britse gentleman Mr. Williams is een rechtlijnige, maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft amper contact met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten én te genieten van het cadeau dat het leven is.

★★★★ NRC
“Bill Nighy speelt de rol van zijn leven.”

Empire (★★★★★) ‘Nighy’s show, gorgeously executed by Hermanus’
RogerEbert.com ‘Moving elegy on the value of life’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Living

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer