Lezing Kees Vrijdag

Al sinds het bombardement probeert Rotterdam actief toeristen naar de stad te trekken. Op de overzichtstentoonstelling Rotterdam een attractie?! in de foyer van Podium Islemunda trekt een feestelijke stoet aan festivals en slogans aan u voorbij. Eén van de eerste evenementen die Rotterdam na de oorlog organiseerde was: Opbouwdag in 1947.

Kees Vrijdag van Stichting Aan den Slag! en mede-organisator van de tentoonstelling, geeft een lezing over de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van Opbouwdag. Waarom is de datum 18 mei belangrijk? Waarom wordt het bombardement van 14 mei pas sinds 2008 herdacht? En ook, waarom vieren we tegenwoordig weer Opbouwdag?
Na afloop van de lezing is er mogelijkheid om vragen te stellen en uw eigen herinneringen aan de evenementen van Rotterdam te delen.

De lezing eindigt met de film Rotterdam een attractie?! behorend bij de tentoonstelling.

Je kunt vanaf 12.00 uur al in de foyer de expositie bekijken (gratis!).

Aanvang lezing: 16:00 (zaaldeur open om 15:45 uur)
Eindtijd: 16:45 uur
Kosten: 3,- euro pp

Een coronatoegangsbewijs is verplicht.

Tip: blijf nog even hangen voor een borrel en een Islemundineetje in Brasserie op Zuid. Om 19.30 uur kun je de voorronde van Poetry Slam Rotterdam in de theaterzaal bezoeken. Entree is gratis!

Lezing Kees Vrijdag

Bestel tickets

Na de lezing een hapje eten?

Blijf nog even hangen in Brasserie op Zuid voor een glaasje wijn of een smakelijke maaltijd! Koop bij je kaartje een makkelijke en betaalde theaterhap voor € 10.

Lees meer