La Dea Fortuna

Genre: Drama, Humor
Regie: Ferzan Özpetek
Met: Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo, Serra Yilmaz, Barbara Alberti, Sara Ciocca
(Italië 2019, kleur, 114 min.) Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

La dea Fortuna” werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film.
De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Best Actress (Jasmine Trinca).
Tevens werd de titelsong “Che Vita Meravigliosa” van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond tot Best Original Song.

Als je je geliefde diep aankijkt en dan je ogen sluit, zal je hem voor altijd bij je dragen.
Zo luidt een wijsheid in La dea fortuna (The Goddess of Fortune).
Maar wat als juist dit nooit veranderende beeld van je geliefde een probleem is?
In de vijftien jaar dat Arturo (Stefano Accorsi) en Alessandro (Edoardo Leo) bij elkaar zijn, is de passie uit hun relatie verdwenen. “Wat kunnen we samen nog doen?” wanhoopt Arturo.
“Wachten tot we oud zijn?”

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

De Filmkrant
“.. het laatste beeld, waarin Arturo en alessandro elkaar in de ogen kijken terwijl de wereld om hen heen lijkt te verdwijnen, is ongelofelijk krachtig. Wij kijken hen aan, doen onze ogen dicht en sluiten de twee voor altijd in ons hart.”

Cinemagazine
“Het rijke kleurgebruik, de schitterende locaties en levendige en sfeervolle soundtrack maken het af. Özpetek lijkt eindelijk weer terug op zijn oude niveau, met een warme en menselijke film over de teloorgang van een relatie en winst die je boekt als je accepteert dat mensen nu eenmaal veranderen.”

De Protagonisten
“La Dea Fortuna is een liefdevolle film die op het randje van een feelgood balanceert.
Lekker Italiaans ook”

Ad van de Donk – Filmprogrammeur Cinema Islemunda

La Dea Fortuna

Bestel tickets

Lekker eten voor of na de film!

Voorafgaand aan de film kunt u bij Brasserie op Zuid genieten van het ISLEMUNDINEETJE. Een diner waarbij u keuze heeft uit 4 gerechten!

Lees meer