Kung Fu Leeuw

Genre: Familiefilm
Speelduur: 80 min.
Taal: Nederlands gesproken
Kijkwijzer: 6+

Voormalig Nederlands karatekampioen Tyrell Williams en kungfubeoefenaar Haye Lee, voor wie dit hun speelfilmdebuut is, maken met hun sprongen Kung Fu Leeuw tot een spannende jeugdfilm over de uitdagingen van het opgroeien, waarbij de wijze lessen uit de vechtsport handig van pas komen. Met de Rotterdamse skyline als decor laat de Rotterdamse filmmaker Froukje Tan ook zien welke tradities de stad rijk is.

Kung Fu Leeuw wordt opgedragen aan alle Sifu’s, Sensei’s, en trainers die aan onze kinderen leren wat toewijding is.
De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen.

Zijn Sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié – met zijn indrukwekkende Martial arts sprongen – voor de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant. Jimmy durft niet tegen de wens van zijn Sifu in te gaan, maar is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen…

★★★★ de Volkskrant
“En dan zijn er natuurlijk nog de fraaie training- en dansscènes. Buitengewoon soepel kruipen Tan en cinematograaf Josje van Erkel onder de leeuwenhuid, de camera slingerend en springend alsof hij nooit anders heeft gedaan. Unieke scènes in een film die sowieso mooi meebeweegt met zijn helden.”

★★★ VPRO Cinema
“Doet regelmatig denken aan The Karate Kid”

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Kung Fu Leeuw

Bestel tickets