Knor

In het kader van Werelddierendag vertoont Cinema Islemunda, in samenwerking met kinderboerderij De Kooi, de prachtige Nederlandse animatiefilm KNOR.

Taal: Nederlands
Kijkwijzer: 6+

De Nederlandse stop-motionfilm Knor van Mascha Halberstad verovert de wereld!
Knor, gebaseerd op De wraak van Knor van kinderboekenschrijver Tosca Menten, vertelt een verhaal met Roald Dahl-achtige trekjes. Aanstekelijke komedie zonder leeftijdsgrenzen.

Knor vertelt het verhaal van een schattig biggetje dat een thuis vindt bij Babs, die hem van opa cadeau krijgt voor haar verjaardag. We maken heel wat mee met Babs en Knor. Knor is, kortom, een film om te knuffelen.

Een van de charmes van KNOR is het gevoel dat je alles zó aan zou kunnen raken. Zoals wanneer de negenjarige Babs kennismaakt met het biggetje dat ze van haar opa krijgt. Babs is humeurig, want ze had liever een hondje als verjaarscadeau gehad, maar wanneer het varkentje zich omdraait is ze onmiddellijk verkocht. We snappen het helemaal. Ze noemt het beestje Knor.
Opa Tuitjes lijkt aardig, maar een dierenvriend is hij bepaald niet. De honderdste editie van de wedstrijd ‘Koning worst van de eeuw’; dát is wat hem bezighoudt. Gelukkig is Babs’ vriendje Tijn heel argwanend.

Kom voorafgaand aan de film gezellig knutselen!

Voor de filmvoorstelling verzorgt kinderboerderij De Kooi, leuke activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen! Vanaf 13:30 uur gaan de kinderen, samen met hun ouders in de foyer knutselen, helemaal in dierensferen.

De animatiefilm KNOR start om 14:30 uur.

Het wordt woensdagmiddag 5 oktober bij Cinema Islemunda, allemaal heel reuze gezellig.

★★★★ de Volkskrant
“De film ziet er aaibaar en ontzettend charmant uit.
Voor zowel kinderen als volwassenen valt er dan ook veel plezier aan te beleven.
Aan elk detail is te merken dat Halberstad er met liefde aan heeft gewerkt: de miniatuursets, de dieren (titelheld Knor is onweerstaanbaar), maar ook het stemwerk van acteurs als Jelka van Houten en Henry van Loon. Knor klopt aan alle kanten.”

★★★★★ Ad van de Donk
“Een erg leuke, maar vooral een zeer spannende animatiefilm, voor zowel ouders als kinderen.”
Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Knor

Bestel tickets

POFFERTJES BIJ DE FILM!?

Koop bij je filmkaartje meteen poffertjes en ranja, dan heb je een compleet middagje uit met de kids!

Lees meer