IFFR Kids Only

Op zondag 26 september kunnen jonge filmliefhebbers terecht bij Kids Only in Islemunda, een speciaal programma vol filmfestivalpret voor kinderen van negen tot twaalf jaar én hun ouders/begeleiders. In de ochtend een bomvol filmprogramma en ‘s middags maken de kids hun eigen animatiefilm terwijl de volwassenen een IFFR-film kijken. Tussendoor is er een gezamenlijke lunch.

’s Ochtends kijk je prachtige films om inspiratie op te doen en na de gezamenlijke lunch ga je zelf aan de slag tijdens de workshop Andere Koekboek x IFFR, onder leiding van Mirjam Marks en Rianne van Duin. Samen maakten zij Het Andere Koek Boek, waarin kinderen uit verschillende asielzoekerscentra vertellen over hun lievelingsgerechten. In deze workshop ben jij aan de beurt. Je animeert samen met Mirjam en Rianne een verhaal over jouw favoriete eten, bakt koekjes en ontwerpt een eigen placemat − mét URL-code om je eigen animatiefilm thuis terug te kijken. De volwassenen kunnen tijdens de Kids Only workshop naar een screening van Little Women (Greta Gerwig).

Dagprogramma
10.00 – 11.45 Filmprogramma
11.45 – 12.00 Uitloop
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00 Kids Only Workshop
13.00 – 15.15 Film volwassenen
16:00 – 16:30 Uitloop

Filmprogramma
The Boy and the Owl van Màrio Gajo de Carvalho
The Boy and the Owl speelt zich af in een fabelachtig, afgelegen dorpje. Een jongen wordt ’s nachts wakker wanneer er een uil voor zijn raam landt. Hij vangt de vogel en neemt het dier mee naar zijn slaapkamer. Maar na een droom begint hij zich af te vragen of hij zo’n mooi dier wel moet opsluiten.

Nijina’s samosa’s van Mirjam Marks
De Sri Lankaanse Nijina legt uit hoe haar vader een van haar favoriete gerechten maakt: samosa’s. Daarna vertelt ze hoe ze op Sri Lanka met haar familie verjaardagen viert − met taart, ballonnen en een beetje slagroom op haar neus.

Pool van Islena Neira en Benoît Michelet
Als je nog klein bent, kan een zwembad gigantisch groot en diep lijken. Het dappere meisje in Pool laat zich niet afschrikken en duikt het water in. Ze zwemt vastberaden door, ook al is de overkant nog ver. Misschien wel te ver.

Stephanie van Leonardo van Dijl
De twaalfjarige Stephanie heeft net een belangrijke turnprijs gewonnen en wordt gezien als de toekomstige kampioen van België. Achter de schermen verloopt het echter moeizamer. Haar coach Patricia maakt zich zorgen om alle druk die op haar vermoeide pupil wordt gelegd en om de voetblessure die Stephanie voor haar geheim heeft gehouden.

Temps de glace van Rachel Samson
Het is pauze tijdens een ijshockeywedstrijd. Vanaf de zijkant kijken de spelers toe, terwijl een dweilmachine langzaam over het ijs rijdt. Een meisje in het publiek begint te dagdromen en ontdekt in haar fantasie een geheime deur. Via deze deur komt ze op een hele bijzondere plek: ónder het ijs.

My Father the Mover van Julia Jansch
Stoan Galela is dansleraar en leider van de United Township Dancers in een arme wijk in Kaapstad. Hij laat zijn leerlingen zien hoe ze zich door te dansen vrij kunnen voelen en voor even hun problemen kunnen vergeten. Maar zijn eigen dochter Alatha danst liever niet.

Film volwassenen
Little Women van Greta Gerwig
Gerwig (Lady Bird) verzamelde een topcast (Saoirse Ronan, Meryl Streep, Timothée Chalamet) voor haar boekadaptatie, waarin ze vrouwelijke ambitie en veerkracht benadrukt, hoepeljurken-romantiek met een vleugje humor combineert, en alleen al door haar schitterende kleurgebruik en camerawerk het materiaal een heerlijke eigen draai geeft. 

Kids Only in Islemunda, zondag 26 september, 10:00-16:00 uur, Herenwaard 17, Rotterdam

Tickets
Kids                 €17,- (dagprogramma met lunch)
Volwassenen  €17,- (dagprogramma met lunch)
Volwassenen  €12,- (alleen ochtendprogramma met lunch)

IFFR Kids Only

Bestel tickets