Jazz Express Concert

Op 1 juli zal tijdens North Sea Round Town de eerste rijdende concertzaal ter wereld, de Jazz Express, te vinden zijn op het Herenwaardplein in Rotterdam! Voor de deur van onze hoofdingang!

Kinderen en ouders zijn van harte uitgenodigd om 11:00 uur en 14:00 uur voor een interactief concert en les door het Linus Eppinger Trio waarin kennis gemaakt wordt met de belangrijkste kenmerken van jazz, zoals improvisatie, experimentatie en interactie!

Bijvoorbeeld:
Wat is improvisatie? Hoe kan een “jazz standard” op zoveel verschillende manieren gespeeld worden? Dezelfde jazz standard kan zowel als ballad als uptempo swing gespeeld worden. Elke jazzband bestaat uit een ritmesectie en de melodische sectie – welk instrument doet wat? Welke rol heeft elke muzikant en hoe werk je optimaal samen?

De Jazz Express geeft doorgaans alleen concerten aan basisschoolkinderen en is nu voor het eerst gratis toegankelijk voor het publiek, dus mis het niet!

Line up
Linus Eppinger – gitaar
Ties Laarakker – contrabas
Tijn Koenen – drums

Dit is een initiatief van het Prinses Christina Concours en New Amsterdam Jazz in samenwerking met SKVR, Podium Islemunda en North Sea Round Town.

Jazz Express Concert