Jackie en Oopjen

Genre: familiefilm en avontuur
Regie: Annemarie van de Mond
Met: o.a. Frouke Verheijde, Sarah Bannier, Karina Smulders, Saar van Aken, Leny Breederveld, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, e.v.a
(Nederland 2020, kleur, 90 min.) Nederlands gesproken, kijkwijzer: 6+

Beleef de unieke vriendschap van Jackie en Oopjen nu in de bioscoop.

Jackie en Oopjen was de winnaar van de Cinekid Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm 2020.
De film won eerder dit jaar de Heart-on Award (Beyond the Boundary Feature) tijdens het Busan International Kids and Youth Film Festival in Zuid-Korea en dingt nog mee aan vele ander competities.

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks.

De vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen begint met een bijzondere ontmoeting in het Rijksmuseum, waar Oopjen uit het beroemde schilderij van Rembrandt stapt en tot leven komt. Jackie besluit om Oopjen te helpen bij een speciale zoektocht. Jackie en Oopjen ontwikkelen een bijzondere vriendschap en worden zelfs BFF’s. Samen beleven ze hilarische momenten, maar lopen ze ook tegen de nodige obstakels aan.
Regisseuse Annemarie van de Mond is ontzettend blij met de prijs: “Voor mij is deze prijs een ode aan vriendschap, verbeelding en vrolijkheid; in deze tijd zeer welkom!”

Uit het juryrapport:
Jackie en Oopjen is een zeer originele, meeslepende, grappige en spannende jeugdfilm over een onmogelijke vriendschap tussen het Amsterdamse meisje Jackie en de door Rembrandt geschilderde Oopjen. De film is zichtbaar met veel liefde, zorgen aandacht gemaakt. Het verhaal wordt geloofwaardig neergezet en de vertolkingen van de gehele cast zijn ijzersterk.
Samengevat: een topfilm voor het hele gezin, waarbij je je geen moment verveelt.

Jackie en Oopjen

Bestel tickets