Jackie en Oopjen

Tijdens Atelier Islemunda, het grote expositieweekend in Podium Islemunda, is er ook aan de kids gedacht. Er is een toepasselijke film te zien in de filmzaal en vooraf kan er natuurlijk geknutseld worden! GRATIS!

Genre: Familiefilm, Avontuur, Komedie
Regie: Annemarie van de Mond
Cast: Frouke Verheijde, Sarah Bannier, Karina Smulders, Saar van Aken, Leny Breederveld, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, Roben Mitchell, Ron Fresen, Sieger Sloot, Tanja Jess
Jaar: 2020
Speelduur: 90 min
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Kom vanaf 13:15 uur lekker knutselen!

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks!

Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje.

Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopje nooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je in deze vrolijke familiefilm!

★★★★☆ Trouw
‘Jackie en Oopjen’ is een vrolijke familiefilm met een geweldige premisse.’

★★★☆☆ De Volkskrant
‘Jackie en Oopjen is een vlot vertelde film, die met de goed acterende Frouke Verheijde een aansprekende heldin heeft.’

Jackie en Oopjen