Ich Bin Dein Mensch

Genre: Komedie, Drama
Regie: Maria Schrader
Met: Dan Stevens, Maren Eggert, Sandra Hüller
Land: Duitsland 2021
Jaar: 2021 
Speelduur: 108 min
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands

PRIJZEN
Actrice Maren Eggert: Beste Actrice op het prestigieuze filmfestival van Berlijn 2021.

Ich bin dein Mensch was de Duitse inzending voor de Oscars van 2022.
De schitterende Britse acteur Dan Stevens speelt hier de Duitse robot Tom. Hij is bekend van Downton Abbey (de 1e man van Mary).

De amusante tragikomedie Ich Bin Dein Mensch vertelt het verhaal over de sceptische wetenschapper Alma die voor haar werk gaat samenwonen met Tom, een levensechte robot die is ontworpen om aan al haar behoeften te voldoen.

De cynische wetenschapper Alma (Maren Eggert) werkt bij het vooraanstaande Pergamon museum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzonder wetenschappelijk experiment.
Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma, Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste gaat om haar gelukkig te maken.

Anders dan veel films over kunstmatige intelligentie is Ich Bin Dein Mensch geen sciencefictionfilm over een robot die de macht van de mens overneemt. Wat begint als een geestige romantische komedie, wordt gaandeweg ook een intelligent drama rond filosofische levensvragen over geluk en relaties. In hoeverre mag de wetenschap ons geluk en menselijke interactie beïnvloeden?

★★★★ NRC
‘Originele, grappige en charmante sciencefiction-romkom.’

★★★★ de Volkskrant
‘Het sterk geacteerde, knap geschreven Ich bin dein Mensch werpt niet alleen nieuw licht op het robotgenre, maar ook op de romantische film.’

★★★★ Trouw
‘Maren Eggert steelt de show’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Ich Bin Dein Mensch

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer