ICAF- FAMILIEDAG

Het grootste internationale community arts festival ter wereld is terug! Van 27 maart t/m 2 april 2023 meren theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit alle windstreken aan in onze havenstad. Op vijf locaties verspreid door heel Rotterdam zal kunst van wereldformaat te zien zijn. Op zaterdag 1 april wordt er van 13:30 tot 17:30 uur een gezellige familiedag georganiseerd in en rondom Podium Islemunda. Deze middag is geheel gratis te bezoeken! 

Een bruisende en creatieve middag in en rondom Podium Islemunda. Maak kennis met uiteenlopende kunstprojecten uit binnen- en buitenland. Swing mee tijdens een spetterend optreden van het Belgische Fanfakids en leer daarna zelf muziek maken. Speel een levensgroot bordspel van PS Theater uit Leiden. Ga aan de slag met DIY-kunst van het Griekse Comicdom. Of zing je eigen protestlied met het Argentijnse Matemurga. Op de ICAF-familiedag is van alles te beleven. Kom gezellig langs en laat je verassen!

Fanfakids & SKVR Brassbandschool
MetX’ Fanfakids zal samen met de SKVR Brassbandschool uit Rotterdam een spetterend optreden geven. Fanfakids bestaat uit een groep Brusselse jongeren van 6 tot 16 jaar die hun jeugdige energie omzetten in een explosief brouwsel van ritmes. Meer info over Fanfakids.

PS Theater – WIJ ZIJN DE STAD
Een levensgroot gezelschapsspel waarin jij de pion bent. Met het paspoort van een net geboren baby in je ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandel je de levensloop van een inwoner uit Leiden. Stap in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Henkie of totaal iemand anders en ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen. Meer info over WIJ ZIJN DE STAD van PS Theater.

Comicdom
Het Griekse Anthens Press Library verzorgt tijdens de ICAF-familiedag een workshop waarin je aan de slag gaat met een DIY-kunstpakket. Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste creaties. Leuk voor jong en oud!

Matemurga
Matemurga is een Argentijns theatergezelschap dat veelal werkt met poppen en muziek. Haar oprichtster, Edith Scher, is een Argentijnse schrijver, muzikant, academicus en acteur. Speciaal voor ICAF 2023 werkt het gezelschap samen met een Rotterdams koor. Tijdens de familiedag verzorgen zij gezamenlijk een optreden waarbij ze de geschiedenis van de wijk IJsselmonde bezingen. Meer info over Matemurga.

ICAF- FAMILIEDAG