WHAT’S ERASMUS TO US, OR WE TO ERASMUS?

Het grootste internationale community arts festival ter wereld is terug! Van 27 maart t/m 2 april 2023 meren theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit alle windstreken aan in onze havenstad. Op vijf locaties verspreid door heel Rotterdam zal kunst van wereldformaat te zien zijn. Op zaterdag 1 april zie je in Podium Islemunda de voorstelling ‘What’s Erasmus to us, or we to Erasmus?’. 

Theatermaker Zlatko Paković doorgrondt samen met de lokale Bosnische diaspora het denken van filosoof Desiderius Erasmus. Aan de hand van persoonlijke verhalen van de groep, worden zijn opvattingen over tolerantie en openheid verkent. Want leven die ideeën van Erasmus eigenlijk nog wel in de hedendaagse samenleving? Of is zijn denken juist steeds meer naar de achtergrond verdwenen? En wat kunnen we leren van mensen die hun eigen land moesten ontvluchten vanwege de verwoestende gevolgen van polarisatie? Een voorstelling die stemt tot nadenken.

WHAT’S ERASMUS TO US, OR WE TO ERASMUS? is gemaakt door Zlatko Paković. Eerder maakte hij theatervoorstellingen in Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Kosovo, Noord-Macedonië, Montenegro en in Servië. Bij het grote publiek in de Balkan staat hij bekend om zijn politiek beladen werk waarin hij felle kritiek levert op de hedendaagse overheden van de post-Joegoslavische landen. Met zijn werk waarschuwt hij nieuwe generaties om niet dezelfde fouten te maken en toont hoe de nieuwe landen die na het uiteenvallen van Joegoslavië nog steeds de sporen van de oorlogen dragen.

Wat kunnen we leren van mensen die hun eigen land moesten ontvluchten vanwege de verwoestende gevolgen van polarisatie?

WHAT’S ERASMUS TO US, OR WE TO ERASMUS?

Bestel tickets