Hoe ik van de wereld viel (Première)

ARIADNE

Ik dans.
Als ik dans dan hoor ik niet
hoe hij stampt en brult,
dan vergeet ik dat
Asterion nu het machtige monster van mijn vader is:
zijn stier, de Minotaurus
die hij opsloot in een labyrint
diep onder het paleis;
verborgen
maar altijd hoorbaar.

Over de voorstelling
Aan de hand van de draad van Ariadne betreedt het publiek een mythe: een donkere ruimte, een paleis, een labyrint, een onbewoond eiland. Het is het verhaal van Ariadne, prinses van Kreta, die met een list Theseus en de Atheense jongeren redde uit het labyrint. Ze verraadde haar vader door haar broer (de Minotaurus) te laten doden en werd vervolgens door Theseus achtergelaten op een onbewoond eiland. Maar nu danst ze. Ze danst zodat ze de Minotaurus, haar verloren broer, in het labyrint onder het paleis niet hoort brullen en stampen. Want het schip met de 14 Atheense jongeren, die in het donkere labyrint zullen worden opgesloten, nadert.

‘Hoe ik van de wereld viel’ wordt gespeeld door een zeer diverse groep van slechtziende, blinde en goedziende spelers. Samen onderzoeken ze de wereld van het donker, een plek van geheimen, verdwalen en vergeten worden. Een wereld die we vandaag bijna niet meer kennen.

Over AchterdeBerg
Onder de naam AchterdebergProducties maakt stichting Achter de Berg theatervoorstellingen. Iedereen heeft verhalen te vertellen, verhalen die onze identiteit vormen, die maken wie we zijn. Deze verhalen vormen het uitgangspunt van de voorstellingen en performances van AchterdebergProducties. Verhalen van mensen met verschillende culturele achtergronden, ouderen, jongeren, heel erg slimme mensen, kinderen, vluchtelingen, mensen met een ‘beperking’, AchterdebergProducties wil een platform bieden voor deze verhalen. Bovendien hebben alle voorstellingen een filosofisch karakter. Stichting Achter de Berg streeft naar inclusie: het idee dat iedereen in de samenleving mee doet, mee denkt, mee praat en mee beslist.

foto: Ellen Kooi

Hoe ik van de wereld viel (Première)

Bestel tickets

Voor de voorstelling een hapje eten?

Dat kan! Bestel bij je kaartje een Islemundineetje en eet een lekkere theaterhap voor maar € 10 in Brasserie op Zuid.

Lees meer