Het Vliegende Tapijt

Heb jij een passie voor handwerk? Women Connected en de Bibliotheek Rotterdam zijn op zoek naar vrouwen die willen meewerken aan Het vliegende tapijt. Een groot textiel-kunstwerk dat in het najaar van 2023 in de Centrale Bibliotheek wordt tentoongesteld.

“Ik kan niet kiezen. Als ik hier ben mis ik Marokko, als ik in Marokko ben mis ik hier, ik zit altijd op een vliegend tapijt.” – Mina

Tijdens deze momenten spinnen, vilten, haken, borduren of breien we terwijl we luisteren naar elkaars verhalen. Het Vliegende Tapijt is een project voor en door vrouwen die in Rotterdam zijn neergestreken. Het goed beheersen van de Nederlandse taal is niet nodig.

Het vliegende tapijt wordt in 2022 en 2023 op verschillende vestigingen van de Bibliotheek Rotterdam opgebouwd. Door verhalen uit heel Rotterdam samen te brengen, uit te wisselen en vast te leggen. Het eindresultaat is een grote theatrale, beeldende en luister tentoonstelling waarin de verhalen en textielwerken van alle deelnemers samenkomen.

Deelname is gratis en handwerkspullen zijn aanwezig. Wil je meer info, app dan naar 06 51934550 of kijk op www.womenconnected.nl.

Toegang: gratis
Aanmelden: niet nodig

Het Vliegende Tapijt