Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop

De jeugdboekenserie Het Muizenhuis van de Leidse auteur Karina Schaapman is verfilmd. De animatiefilm ‘Het Muizenhuis: Sam en Julia in de bioscoop’ is op woensdag 15 mei te zien bij Cinema Islemunda! 

De zestig minuten durende film bestaat uit een compilatie van acht korte filmpjes over de muizen Sam en Julia die in het Muizenhuis wonen en daar elke dag weer nieuwe avonturen beleven. Ze ontrafelen geheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat en gaan sterren kijken. Ondertussen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid.

MUIZENHUIS!
Het originele Muizenhuis uit de inmiddels zeventien boeken van Schaapman stond ruim tien jaar lang in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Het bouwwerk van 2 meter hoog en 3 meter breed bestaat uit meer dan honderd kamers, gangen, fabrieken, winkels en buitenruimtes. Schrijfster en oud-politica Karina Schaapman werkte er drie jaar aan toen zij haar eerste boek in de reeks schreef. Het Muizenhuis is nu te zien in een minimuseum aan het Muntplein in Amsterdam.

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

 

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop

Bestel tickets