here we are

Genre: Drama, Komedie
Regie: Nir Bergman
Met: Noam Imber, Smadi Wolfman, Shai Avivi
(Israël 2020, kleur, 94 min.) Taal: Hebreeuws, Nederlands ondertiteld
IMDb beoordeling 7,1 / 10

Here We Are is een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten. Bekroond met diverse prijzen en geprezen door de pers als een prachtig drama dat afrekent met Hollywood clichés over autisme.

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon Uri. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri’s moeder vindt het echter hoog tijd dat hij het huis van zijn vader verlaat om begeleid te gaan wonen, zodat hij zijn dagen met leeftijdsgenoten in plaats van met zijn vader kan spenderen. gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in.
Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten?

de Volkskrant
“Een subtiel en empathisch drama dat afrekent met de clichés over autisme”

NRC
“Fijnzinnige ‘Here We Are’, dat nergens vervalt in stereotypen”

Trouw
“Scenariste Dana Idisis baseerde zich op haar leven met een autistische broer, eerder al een inspiratie voor haar serie On the Spectrum. Bergman haalt veel moois naar boven in de jonge Noam Imber.
De acteur raakt zo overtuigend in paniek op een treinperron en danst zo uitgelaten op de discohit Gloria, dat je twijfelt: is het wel spel?”

here we are

Bestel tickets

Hapje eten voor de film?

Kom voor de film lekker een hapje eten voor de film! Bestel bij je kaartje het Islemundineetje voor slechts tien euro en kom rond 18.00 uur eten in onze Brasserie op Zuid!

Lees meer