Groen & Grijs: Paaslunch

Op dinsdag 11 april vindt vanaf 12:00 uur in Podium Islemunda een gratis paaslunch voor ouderen (65+) uit het gebied IJsselmonde plaats. Deze lunch is onderdeel van het project Groen & Grijs. Leerlingen van jaar 2 dans en theater van de PT010 zijn ook aanwezig.

Paaslunch
Voor deze paaslunch is het de bedoeling dat de leerlingen informatie en verhalen gaan ophalen die zij kunnen gaan gebruiken voor hun voorstelling. Dit zal in een hele open en ongedwongen sfeer plaatsvinden, namelijk tijdens de lunch met behulp van door hen zelf gemaakte vragenkaartjes.

Zit u boordevol verhalen? En wilt u die graag delen? Schuif op 11 april gezellig bij ons aan tafel! Omdat we helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we u vragen om van te voren een mail te sturen naar projectcoördinator David Timmer via educatie@islemunda.nl. U kunt zich t/m vrijdag 7 april aanmelden voor de paaslunch.

Educatieproject Groen en Grijs
‘Ontdek jezelf, verrijk je wijk’, is een tweejarig intergenerationeel cultuureducatieproject van Podium Islemunda, PT010 en Jeugdtheater Hofplein. Het thema van het eerste jaar is Groen & Grijs. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie. In dit project trekken 30 leerlingen (ca. 14-jarigen) van de school een jaar lang op met diverse ouderen (65+) uit IJsselmonde. Ze leren elkaar op verschillende manieren kennen, ze bezoeken samen activiteiten in Podium Islemunda en de leerlingen worden uitgedaagd om onder professionele begeleiding de verhalen van de ouderen op te halen en te vertalen naar een theatraal concept. Dit alles resulteert in een festival-driedaagse met de jongeren en de ouderen in mei 2023.

Groen & Grijs: Paaslunch